Friday, June 15, 2012

Omo... less than 100days to go....

Alhamdulillah... sekarang saya sudah dapat selesaikan diploma pendidikan saya dalam masa 9 bulan (KPLI)... Saya juga dah selesai menjalani Kursus Induksi.... (KISSM) untuk disahkan dalam jawatan... sekarang ni tengah tunggu untuk di 'interview' oleh SPP dan seterusnya menunggu nasib di mana akan ditempatkan... Dalam pilihan sebelum ni saya dah pilih Perak untuk ditempatkan... hehe.. saya memilih untuk tinggal bersama mama dahulu sementara menanti Irzan Iswatt konfem keje kat mana dulu... bukannya taknak mintak selangor (bangi) tapi nanti kalo Irzan Iswatt ni dapat keja tempat lain pulak, terkontang-kanting la saya dibuatnya... secara keseluruhannya persediaan yang tengah saya buat untuk majlis sept ni masih lagi ciput je... saya ngan mama hari2 berhempas-pulas menyiapkan bermacam2 mende... bukan la nak kata nak wow sgt majlis saya nanti... tapi cukuplah sekadar puas hati dapat wat sendiri serta keberkatannya...

Buat masa ini, the main thing ada la yg dah siap.. contohnya kad kawin kitaorg dah siap pon... kitaorg pilih untuk tempah kad dekat LH Production.. Disebabkan kami mencari yang paling murah tapi cute... saya dapat rm0.35 sen untuk sekeping kad+ free banner+free 100pcs...kami telah tempah sebanyak 1200 la lebey kurang.. plus tokey kedai tu siap watkan satu design baru untuk kami... syukur alhamdulillah... kad dapat disiapkan dalam masa seminggu sahaja... & saya turut berpuas hati dengan hasil kerjanya... 
(ini la kad kawin kami... peberet kaler gitu..insyaALLAH akan diedarkan kepada semua bulan depan.. ada yg dah dapat masa kenduri kawan2 ritu)

Untuk goodie bag pulak, ada yg dah siap dan ada yang masih dalam proses... saya dah siap beli uncang + yassin untuk para tetamu... nanti akan ditambah dengan mende lain jugak... tapi belum sure ape... maybe balang.. sticker pon dah siap tempah & dah dapat dah pon... saya tempah melalui fb je..untuk 2000pcs=rm160...& saya sangat berpuas hati dengan hasil kerjanya... sticker ni akan ditampal pada yassin n balang tu...  cenderahati untuk meja pengantin dan keluarga belah lelaki pon dah siap dibeli...

Apa yang masih dalam proses ialah bunga paha(bunga gantung2) dr crystal yang menjadi peberet mama dan saya, yang ni mmg totally kami buat sendiri dan masih dalam proses lagi... leceh jugak nak watnya.. tapi sebab nak jugak wat sendiri, kami bertungkus-lumus habis-habisan... kak zack juga turut bertungkus-lumus bersama rafiqin di johor menyiapkan bunga crystal ini.. yang ni tak tahulah dapat berapa....

(bunga crystal yang masih dalam proses.. & untuk pengetahuan semua crystal ni boleh didapatkan  dari SSF atau A TO Z.. susah jugak nak dapatkan crystal yang ada 2 side ni dan harga yang boleh didapati dari SSF ni satu tupperware putih mcm dalam gambar ni ialah rm22 lebey kurang... kalo jadi ahli SSF dapatla 30% lebey kurang rm15)

Untuk baju pulak, mama masih dalam proses menyiapkan baju kenduri kawin dan baju akad nikah... & saya  sangat hepi sebab mama la yg akan jahit keseluruhan baju ni dr awal sampai abes... walau apa pon hasilnya, saya tau jahitan mama paling best dipakai... sesungguhnya saya sangat berbangga sebab dapat pakai baju jahitan mama... thank u so much mama.... & saya juga sudah selesai jahit manik pada veil kenduri kawin nanti.... :)


Untuk sampingannye pulak, hari ni saya dah berjaya siapkan satu bunga tangan... hehe... sonok gile tgk hasil die... kalo ada masa nak wat satu lagi dr pearls pulak untuk akad nikah... ambui3... mcm byk sgt masa kan..

Walaubagaimanapun progress untuk hantaran masih ciput lagi... saya baru je beli 2 hantaran untuk pihak lelaki... hehe.... & hiasan semua nanti kak zack nak watkan... thank u so much akak!!

dan yang paling penting adalah persediaan saya untuk menjadi seorang isteri..... crystal2 bagai... tapi masih banyak lagi kene belajar ni....huhuhuhhu....

Semoga semuanya sentiasa diberkati ALLAH.....





1 comment:

adnil linda said...

fatin...sy maw kad jugeee...hehehe..